Πηγές

SHARE

AddThis Social Bookmark Button
Οικονομικό Σύστημα
"Οι άνθρωποι που δαγκώνουν το χέρι που τους ταΐζει, συνήθως γλείφουν τη μπότα που τους κλωτσάει."
PDF Εκτύπωση E-mail  
Αξιολόγηση Χρήστη: / 23
ΧείριστοΆριστο 
Συντάχθηκε απο τον/την Epicurus2day   
Κυριακή, 12 Ιούλιος 2015 21:30

 

Ε κακομοίρη άνθρωπε, μπορείς να μετακινήσεις βουνά, να κάμεις θάματα, κι εσύ να βουλιάζεις στην κοπριά, στην τεμπελιά και στην απιστία! Θεό έχεις μέσα σου, Θεό κουβαλάς και δεν το ξέρεις - το μαθαίνεις μονάχα την ώρα που πεθαίνεις, μα 'ναι πολύ αργά.
Νίκος Καζαντζάκης

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 13 Ιούλιος 2015 23:22
Περισσότερα...
 
ΟΧΙ (κι όποιος δεν καταλαβαίνει, δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει)
PDF Εκτύπωση E-mail  
Αξιολόγηση Χρήστη: / 33
ΧείριστοΆριστο 
Συντάχθηκε απο τον/την Epicurus2day   
Πέμπτη, 02 Ιούλιος 2015 14:55

Μεταξύ των 58 χωρών της Ευρώπης (διότι τόσες είναι) η Ελλάδα καταλαμβάνει πληθυσμιακά την 13η θέση. Η "μικρή Ευρωπαϊκή" χώρα με μόνο 2500 χρόνια ιστορία, greece 2014τυχαίνει να είναι μεγαλύτερη από τη Νορβηγία, την Ελβετία, την Φινλανδία, το Λουξεμβούργο, τη Σλοβενία,  την Κροατία, την Ιρλανδία, τις χώρες της Βαλτικής, την Αυστρία, την Ουγγαρία, την Πορτογαλία, την Τσεχία και άλλες 32. Η Ελλάδα, έγινε «Ζάμπια» ή «Ζιμπάμπουε», διότι μόνο σε αυτές τις τριτοκοσμικές χώρες επεβάλετο αντίστοιχο «πρόγραμμα», μόνο που το Ελληνικό «πρόγραμμα» είναι παγκοσμίως και ιστορικά πρωτοφανές σε σφοδρότητα (επιχειρώντας μάλιστα να διορθώσει αρχικά «τα διψήφια ελλείμματα» του προϋπολογισμού). Ένα πρόγραμμα που θα οδηγούσε σε πνιγμό και ασφυξία, κυριολεκτικά οποιαδήποτε οικονομία της Οικουμένης. Για την ακρίβεια, στα τελευταία 300 χρόνια, σύμφωνα με έρευνα του BBCτο 2011, μόνο 2 χώρες υπέστησαν τις συνέπειες μιας οικονομικής ύφεσης, μεγαλύτερης από της Ελλάδας, εν καιρώ «ειρήνης»: Η Λιβερία και το Τατζικιστάν.  Δυστυχώς το «μας έκαναν Τατζικιστάν» λησμονείται εντελώς από αυτούς που έλαβαν ιδιαίτερα μαθήματα δημοσιογραφίας/πληροφόρησης στο ΔΝΤ. «Γίναμε Ζάμπια» γράφει το «ταμπλό». Αυτή είναι η μικρή ιστορία μιας χώρας που βιώνει σε πρώτο ενικό ιστορικό πρόσωπο τους πυλώνες των αναρτήσεων μας, τον αποπληθωρισμό, που ισοδυναμεί με τον οικονομικό θάνατο μιας ακραιφνώς πιστωτικής οικονομίας και επίσης, την κυκλική καμπή της εμπιστοσύνης, της φάσης δηλαδή του sentiment, του γενικού αισθήματος που καθοδηγεί μια κοινωνία. Και στην παρούσα φάση βρισκόμαστε στην καμπή της απόγνωσης, όπως πριν 16 χρόνια, στην κορύφωση του Ελληνικού asset mania, ήμασταν στην καμπή της ευφορίας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 04 Ιούλιος 2015 23:28
Περισσότερα...
 
Τα παραμύθια της Ευρωζώνης και οι επικίνδυνοι (Έλληνες) πολιτικοί
PDF Εκτύπωση E-mail  
Αξιολόγηση Χρήστη: / 46
ΧείριστοΆριστο 
Συντάχθηκε απο τον/την Epicurus2day   
Παρασκευή, 03 Αύγουστος 2012 01:10

 

"Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να βάλεις στο χέρι έναν αθώο. Η μόνη εξουσία μιας κυβέρνησης είναι να διώκει τους εγκληματίες... Βέβαια, εγκληματίες μπορείς να δημιουργήσεις. Μπορείς να θεωρήσεις ως έγκλημα τόσα πολλά πράγματα, έτσι ώστε να καθίσταται αδύνατο να ζήσει κάποιος χωρίς να παραβιάσει το νόμο"                   

 Ayn Rand

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 04 Αύγουστος 2012 20:41
Περισσότερα...
 
Bank$ter$ and Butthead$ (2)
PDF Εκτύπωση E-mail  
Αξιολόγηση Χρήστη: / 21
ΧείριστοΆριστο 
Συντάχθηκε απο τον/την Epicurus2day   
Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2011 01:44
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 14 Νοέμβριος 2011 04:35
Περισσότερα...
 
Ποιοι έχουν τα CDS;
PDF Εκτύπωση E-mail  
Αξιολόγηση Χρήστη: / 8
ΧείριστοΆριστο 
Συντάχθηκε απο τον/την Epicurus2day   
Τρίτη, 19 Ιούλιος 2011 14:44

Δεν μας αφορά ο κ. Keiser ο οποίος αυτήν την στιγμή εργάζεται σε Ρωσο-Αραβικά μέσα και προφανώς κάποιους θέλει να κάνει χαρούμενους...

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 23 Ιούλιος 2011 12:48
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 7