Πηγές

SHARE

AddThis Social Bookmark Button
ΝΤΡΟΠΗ!
PDF Εκτύπωση E-mail  
Συντάχθηκε απο τον/την Epicurus2day   
Τετάρτη, 09 Δεκέμβριος 2009 18:08

Ξεκινώντας, δεν είχαμε ποτέ την πρόθεση στον Επίκουρο να κάνουμε αντιπολίτευση εν Ελλάδι και εν πολλοίς δεν υπήρξε σχεδόν ποτέ και η διάθεση να επικεντρωθούμε στην χώρα μας.

Όχι γιατί την θεωρούμε Μπανανία και Ψωροκώσταινα όπως οι Κωλοέλληνες που λέει ο Σαββόπουλος, που έμαθαν να τρωνε από το σαρκίο της τόσα χρόνια και που πρώτοι θα πηδήξουν από το τρένο, στην πρώτη στροφή.

Έχει ξανασυμβεί. Στις στραβές, οι σωτήρες αυτοεξορίζονταν μην πω αυτοεξαιρούνταν.

Θεωρήσαμε, λοιπόν, εξαρχής ότι απλά θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένας χώρος ενημέρωσης για το παγκόσμιο οικονομικό μπάχαλο και τα συμπαρομαρτούντα. Το μπάχαλο είναι παγκόσμιο, όχι Ελληνικό και αυτό θα καταφανεί στο μέλλον, με δύναμη και ενάργεια αναμφισβήτητη. Όπως υποστηρίζεται ευθαρσώς από την πρώτη ημέρα των αναρτήσεων.

Όμως:

Σήμερα, ο νεόκοπος Έλλην Πρωθυπουργός, ανακάλυψε την Ελληνική οικονομία. Με ατέλειωτα ψεύδη, ανακρίβειες, συγκάλυψη ημετέρων και υμετέρων κλπ.

Αντιλαμβάνομαι πλήρως την εισαγωγική του τοποθέτηση:

«Ζητώ και από τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης να συμβάλουν στη θετική εικόνα της πατρίδας μας στο εξωτερικό. Είναι και εθνικό μας καθήκον, μπροστά στην απαξίωση της εικόνας μας των τελευταίων ετών. Μια απαξίωση, που τραυματίζει όλους μας, τη Δημοκρατία μας και την οικονομία μας.»

Ναι. ΕΙΝΑΙ εθνικό μας καθήκον. Τα ψέματα όμως αρχίζουν νωρίς. Λέει "μπροστά στην απαξίωση της εικόνας μας των τελευταίων ετών". Ποιων τελευταίων ετών κύριε Παπανδρέου; Την απαξίωση από το 1981, δεν λέτε καλύτερα. Των τελευταίων 30 ετών. Τότε ΔΕΝ ήταν εθνικό σας καθήκον;

Το ρεπορτάζ συνεχίζει:

"Αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση εδώ και 60 μέρες καταβάλλει μια τεράστια προσπάθεια για αλλαγή της εικόνας, παρομοιάζοντας μάλιστα την κατάσταση με εκείνη που είχε παραλάβει η κυβέρνηση Παπανδρέου το 1993.

Επανέλαβε μάλιστα τη φράση του πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου «ή θα αφανίσουμε το χρέος ή το χρέος θα αφανίσει εμάς».

Ο κ. Παπανδρέου άσκησε δριμύτατη κριτική στη ΝΔ λέγοντας ότι με την πολιτική της παρέδωσε την Ελλάδα με μειωμένη εθνική κυριαρχία.

«Το δημοσιονομικό αδιέξοδο της χώρας απειλεί την εθνική μας κυριαρχία, για πρώτη φορά από το 1974» τόνισε.

Στη συνέχεια ανέλυσε τα βήματα που έχουν γίνει από την κυβέρνηση, όπως την κατάθεση του προϋπολογισμού, το άνοιγμα της διαδικασίας για τομές στο φορολογικό, στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος και το Ασφαλιστικό.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι τον Ιανουάριο θα κατατεθεί στις Βρυξέλλες το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης: «Αυτό το πρόγραμμά μας αποτελεί και την αξιόπιστη πρότασή μας για την αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων της χώρας, όπως βέβαια και του τεράστιου βάρους του δημοσίου ελλείμματος και χρέους, που εκτινάχτηκε στα ύψη τα τελευταία χρόνια.»

Λοιπόν, τα λόγια ευγενείας σωθήκαν. ΤΕΛΟΣ. Αν θεωρείτε ότι μιλάτε σε μαϊμούδες και σε κλακαδόρους, ώρα να ξυπνήσετε.

Πρώτον. Η εικόνα, λέει, είναι ίδια με το 1993. Ερωτώ:

Αυξήθηκε κατά 1000% το δημόσιο χρέος της Ελλάδας την δεκαετία του 1980 ναι ή όχι;

Ποιος ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδας τότε; Ποιος βούλιαξε τα δημόσια οικονομικά με όργιο προσλήψεων και τα ανερυθρίαστα "Τσοβόλα δώστα όλα"; Αυτός που αλλα έλεγε και άλλα έκανε, μήπως; Αυτός που είπε ότι πρέπει να αφανίσουμε το Δημόσιο Χρέος; Ο ίδιος; Ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού; Ο οποίος Γιώργος Παπανδρέου, συμμετέχων από τότε στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ τι ακριβώς έκανε; Τι έκανες 30 χρόνια στην πολιτική κ. Παπανδρέου; Τι έκανες όντας δέκα και πλέον έτη από αυτά, υπουργός των ελληνικών κυβερνήσεων; Δεν ήξερες; Ιδού το curicilum του κυρίου Τζέφρι

* Υφυπουργός Πολιτισμού (Ιούλιος 1985 - Φεβρουάριος 1987)
* Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (1988 - 1989)
* Υφυπουργός Εξωτερικών (Οκτώβριος 1993 - Ιούλιος 1994)
* Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Ιούλιος 1994 - Σεπτέμβριος 1996)
* Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών (Σεπτέμβριος 1996 - Φεβρουάριος 1999)
* Υπουργός Εξωτερικών (Φεβρουάριος 1999 - Φεβρουάριος 2004)

Ακόμη: Σε άλλη χώρα ζω; Άλλαξε ΝΑΙ ή ΟΧΙ ο εκλογικός νόμος, παραμονές εκλογών του 1989 προκειμένου να μην μπορεί να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, με αποτέλεσμα την τριπλή εκλογική αναμέτρηση και την μέγιστη οικονομική ταλαιπωρία της χώρας (αφήνω εκτός τον εν γένει διασυρμό). Ποιος τον άλλαξε το νόμο; Γιατί; Για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας;

Δεύτερον. Παρέδωσε λέει, λοιπόν, η ΝΔ την Ελλάδα με μειωμένη εθνική κυριαρχία. Πριν 60 ημέρες δεν έλεγες λεφτά υπάρχουν; Πριν 60 ημέρες δεν πανηγύριζες στην μέση της Χαρ. Τρικούπη σε πόντιουμ, περιτριγυρισμένος από σημαιάκια και λέγοντας "Πάμε". Άντε ντε, για πάμε.

Η ΝΔ μας χρέωσε 75 περίπου δις Ευρώ επιπλέον. ΝΑΙ. Εϊναι υπόλογη η ΝΔ. Πού πήγαν τα χρήματα; Που πήγε αυτός ο πακτωλός; Γιατί μετά τις τελευταίες εκλογές, Καραμανλής, Αλογοσκούφης, Σουφλιάς έσπευσαν να αποχωρήσουν από θέσεις, πολιτική κλπ;

Αφού λες ότι υπάρχουν υπεύθυνοι, ξεκίνα ΑΥΡΙΟ έλεγχο των δημόσιων οικονομικών της τελευταίας δεκαετίας και ξεσκόνισμα των δημόαιων βιβλίων, ακόμα και με παροχή εθελοντικής εργασίας από ορκωτούς, προκειμένου με διαδικασίες εξπρές να αποκαλυφθούν τα εγκλήματα και ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ να οδηγηθούν επιτέλους κάποιοι εκεί που ανήκουν: ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ.

Είναι αδιανόητο να θεωρείται κακούργημα αν ένας απλός, οποιοσδήποτε άνθρωπος σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα "...διαπράττει απάτες κατ' επάγγελμα ή κατά συνήθεια και το συνολικό όφελος ή η συνολική ζημία υπερβαίνουν το ποσό των 14.500 ευρώ (5.000.000 δρχ.) ή β) αν το περιουσιακό όφελος ή η προξενηθείσα ζημία υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 73.000 ευρώ (25.000.000 δρχ.)" και να τιμωρείται με 10ετή κάθειρξη και τα λαμόγια της εξουσίας των δις επί δις που έκαναν φτερά, οι επιτήδειοι των στημένων διαγωνισμών, των κρατικών προμηθειών, των ρουσφετιών και των ατέλειωτων διορισμών, των χαριστικών συμβάσεων και των απευθείας αναθέσεων, που αν τους πεις να περιγράψουν ένα αστικό λεωφορείο ή ένα τρόλεϊ θα σου ζωγραφίσουν ένα χρυσό μαχαιροπήρουνο, να είναι εκτός φυλακής.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΩΡΑ.Verba - verba και λόγια της πλώρης... Έργα τώρα.

Τρίτον. Σύσταση ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ που θα αναλάβουν μέχρις κεραίας τον έλεγχο των δημόσιων οικονομικών εφεξής ΤΟΝ Ε-Λ-Ε-Γ-Χ-Ο. Την αξιολόγηση των Δημόσιων Υπαλλήλων. Τον έλεγχο των προμηθειών. Ο μόνος τρόπος να βγεις από την μίζερη θέση που είσαι σήμερα, είναι η ΠΕΡΙΚΟΠΗ δαπανών. Τελεία. Έχεις κ. Παπανδρέου συντάξει έναν προϋπολογισμό που προσθέτει ακόμα μεγαλύτερο χρέος στο ήδη υπάρχον. Πώς λες ότι νοικοκυρεύεις; Δανείζεααι. Εκτός αν απλά δανείζεσαι για να αποχωρήσεις το ταχύτερο, με ελαφρά και στεγνός.

Ντροπή!

Ξέρεις τι θα πει πολιτική σωτηρίας; Θα πει ρήξεις από χθες. Από την πρώτη μέρα που μπήκες στο Μαξίμου. Υπάρχει ή δεν υπάρχει πρόγραμμα; Σπάστε τα αποστήματα και τα κεκτημένα των κλακαδόρων σας. Σπάστε αβγά. Και ο Γιώργος του λαού και ο Γιώργος της Bildeberg ΔΕΝ γίνεται, φίλε πρωθυπουργέ. Κατέβα από το Καστρί και από το Καστελόριζο, άσε τις Παπανδρεϊκές μασκαράτες και την λεξιλαγνεία και πιάσε μαστίγιο και μαχαίρι.

Αλλιώς το καρότο θα το κρατάτε εφεξής ΕΣΕΙΣ και θα τρέχετε. Δεν έχετε φαίνεται καταλάβει σε τι άγριες εποχές ζούμε για να κοροϊδεύετε ακόμα κατάμουτρα τον - όποιο - πολίτη. Δεν έχετε καταλάβει ότι σας εκλέγει η αηδιασμένη πλειοψηφία, επί της ουσίας η βολεμένη μειοψηφία. Δεν έχετε καταλάβει ότι η κοινωνία σε ποσοστό 70-30 είναι ΑΠΕΝΑΝΤΙ. Από τους 10.000.000 σχεδόν ψηφοφόρους, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις τελευταίες εκλογές ψηφίστηκαν από τους μισούς περίπου τα 5.000.000. Όταν το 2004 ήταν 6,3 εκατ και το 2007 5,6 εκατ. (σε μικρότερα εκλογικά σώματα). Το μισό εκλογικό σώμα τους φτύνει. Επί του συνόλου του εκλογικού σώματος αυτή η κυβέρνηση έχει την επιδοκιμασία του 1/3. Τόσα χρόνια οι επαγγελματίες κυβερνήτες, βουλώνανε στόματα από τα δανεικά και αγύριστα. Βουλώνανε συνειδήσεις, δημοσιογραφικές πένες, ακαδημαϊκές έδρες, άσπρες μπλούζες και χαρτογιακάδες με γραβάτες με τριπλούς κόμπους.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Και εδώ και, οσονούπω, εκτός. Τελεία.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 25 Ιανουάριος 2010 14:47
Αξιολόγηση Χρήστη: / 44
ΧείριστοΆριστο 
 

Σχόλια 

 
+1 # ΕΥΓΕ ΕΥΓΕ ΕΥΓΕ!!!Theo 10-12-2009 00:07
ΕΥΓΕ ΕΥΓΕ ΕΥΓΕ!!!
τίποτα άλλο δεν έχω να σχολιάσω
Απάντηση
 
 
-1 # MAYΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ 10-12-2009 01:12
ΣΕ ΧΑΙΡΟΜΑΙ που περνας στο παρασυνθημα.

Ομως φιλε, .

Γιαυτο κι εγω καταφευγω σε

http://mavroforum.gr/forum/index.php/topic,4073.msg133604.html#msg133604


..,για να μην λαλησω.
Απάντηση
 
 
-3 # Η αλήθεια να λέγεται!Ρομπέν 10-12-2009 04:18
Πολύ σωστά, Επίκουρε.

Και είναι χρήσιμο που, αυτό που πολλοί, αν όχι όλοι, γνωρίζουν, το τεκμηριώνεις με στοιχεία.

Αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι κάλπηδες που κυβερνούν. Είναι και οι λοβοτομημένοι ή οι βολεψάκηδες που τους ψηφίζουν. Αυτούς πώς τους αλλάζεις;
Με την παιδεία, θα μου πεις. Όμως, την παιδεία - τη θεσμιμένη τουλάχιστον - τη διαμορφώνουν οι κάλπηδες. Που τους ψηφίζουν λοβοτομημένοι και βολεψάκηδες, που τους μορφώνουν οι κάλπηδες κ.λπ. Λέγεται φαύλος κύκλος. Λύση δεν βλέπω σε αυτό, παρεκτός αν συμβεί κάτι πολύ βίαιο, περίπου κοσμογονικό, και σπάσει ο κύκλος. Τι γνώμη έχεις;
Απάντηση
 
 
-1 # Επίκουρος 11-12-2009 14:31
Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι.
Ακόμα και αυτοί που πουλάνε πνεύμα. Ίσως πρώτοι αυτοί.Το δίκαιο, όσο γελοίο ή ονειροπαρμένο και αν σου ακούγεται, επιπλέει φίλε. Τα πάντα όμως είναι θέμα χρόνου. Πως το λένε: "ωρίμανσης των συνθηκών".
Φιλικά,
Απάντηση
 
 
+2 # Η κάθαρση από την κοινωνία...Φερώνυμος 10-12-2009 12:07
Αγαπητέ Επίκουρε,
το κείμενό σας που με βρίσκει σύμφωνο στις
διαπιστώσεις σου, πιστεύω ότι εκφράζει μιά
μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας. Θα εκφράσω μιά διαφωνία μου: Εμμέσως ζητείτε κάθαρση των κακών κειμένων από τους κυβερνήτες
(προτροπή «σπάστε αυγά»). Είναι δυνατόν όμως αυτοί που εκπροσωπούν και οφελούνται από τη σημερινή κατάσταση να γίνουν οι φορείς της αλλαγής της; Προσωπικά πιστεύω πως όχι. Σαν μόνη λύση, πιστεύω ότι μόνο η μεταβίβαση της
νομοθετικής εξουσίας στους πολίτες θα
διορθώσει τα «κακώς κείμενα». Αυτό υλοποιείται με τη δυνατότητα των πολιτών να προτείνουν προτάσεις νόμων και ανακλήσεις νόμων της Βουλής μέσω δημοψηφισμάτων στα οποία θα έχει κατωχυρωθεί η ισηγορία και το αδιάβλητό τους.
Σε ευχαριστώ για την ενδελεχή ενημέρωση που μας παρέχεις και σου εύχομαι να είσαι πάντα καλά!
Απάντηση
 
 
-2 # Επίκουρος 11-12-2009 14:37
Αγαπητέ Φερώνυμε,
Λαϊκή Δημοκρατία δεν υφίσταται. Γιατί;
Διότι σε αυτήν την εποχή της ανθρώπινης εξέλιξης, ο κατονομαζόμενος ως "Απλός Πολίτης" είναι έρμαιο των βουλών αυτών που τον καθοδηγούν. Η λειτουργία της κρίσης και η συνείδηση είναι επιδερμικές και πολλές φορές ανύπαρκτες. Ξέρεις, το ξυπνητήρι τους είναι μόνο μία έννοια: η γνώση.
Φιλικά,
Απάντηση
 
 
+6 # ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑDIMTZIM 10-12-2009 13:07
Το δημόσιο χρέος των 103 τρις.δρχ,δεν το ξεκοκάλισαν ούτε οι εργαζόμενοι ούτε οι συνταξιούχοι,αυτής της χώρας.Οι μεν και στις καλύτερες στιγμές της οικονομίας "έκαναν θυσίες" με μισθούς πείνας, οι δε κατέθεταν για δεκαετίες στα ασφαλιστικά ταμεία τον οβολό τους.Αυτοί που τα έκλεβαν με χέρια και με πόδια την τελευταία τουλάχιστον 15ετία,μπορούν άνετα να βρεθούν.Αν τα έχουν"ζωντανά" σε λογαριασμούς να τα επιστέψουν πρίν την φυλάκιση τους.
Αν τα έχουν"επενδύσει"να απαλλοτριωθεί η περιουσία τους(φυσικά χωρίςαποζημίωση.
Ας κάνουμε αυτό πρώτα και μετά βλέπουμε αν απαιτούνται "θυσίες" από εμάς.
Απάντηση
 
 
+2 # Νίκος Α. 10-12-2009 16:16
Και οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι τοποθέτησαν, όχι μια αλλά πάμπολλες φορές αυτούς που τα έκλεψαν στις θέσεις αυτές, είτε ψηφίζοντας τους είτε απέχοντας από τις εκλογές και αφήνοντας άλλους να ορίζουν τις τύχες τους.

Αρκετοί, δε, από τους συνταξιούχους και εργαζόμενους έχουν ή είχαν σαν πρότυπο αυτούς που ξεγέλαγαν το ‘κουτό’ κράτος. Οπότε καιρός να υποστούνε(με) τις συνέπειες των πράξεών τους(μας).
Έχουνε(με) τις ίδιες, για να μην πω περισσότερες ευθύνες, και δεν αποτελεί δικαιολογία η ηλιθιότητα.

Π.χ. αν προσλάβω έναν λογιστή, διαπιστώσω ότι μου τα τρώει χοντρά και εγώ αντί να τον στείλω στα σίδερα συνεχίζω να τον έχω στην δούλεψή μου, δεν μου φταίει ο λογιστής αλλά το άδειο μου κεφάλι.

Κρίμα για τα χλωρά, αλλά καίγονται και αυτά μαζί με τα ξερά.

Υ.Γ. Επίκουρε keep writing. Είσαι απολαυστικός.
Απάντηση
 
 
-2 # Επίκουρος 11-12-2009 14:51
Φίλε μου DIMTZIM, νόμοι υπάρχουν. Δεν βάζω ταμπέλες εντιμότητας ή ατιμίας. Συνταξιούχοι γινόμαστε όλοι κάποτε. Και εργαζόμενοι πάλι, όλοι λίγο-πολύ είμαστε. Ξέρω και από τις 2 κατηγορίες, παραδείγματα αρχιλαμογιάς. Δεν σε καθιστά έντιμο το ότι είσαι εργαζόμενος ή συνταξιούχος και αντίστροφα απατεώνα, το ότι είσαι επιχειρηματίας, λχ. Αυτούς τους ταξικούς δογματισμούς ας τους αφήσουμε στο ΚΚΕ, το κόμμα παρεμπιπτόντως, με τα πιο φουσκωμένα ταμεία.
Νικό Α. συμφωνούμε.
Φιλικά,
Απάντηση
 
 
+6 # redfly 10-12-2009 16:35
Νατος... πέρασες στο παρασυνθημα...
και πολύ καλά κάνεις..

Πριν λίγες ημέρες εαν θυμάσαι σου είχα κάνει ένα σχόλιο με προτροπή να εισχωρήσεις και στην πολιτική ανάλυση, γιατι κατα την άποψη μου οικονομιά και πολιτική , πάνε παρέα....

Βέβαια οι λύσεις που προτείνεις κατα την άποψή μου πάντα δεν πρόκειται να δώσουν καμία διέξοδο...

Και σε ρωτώ ...
Οι κυβερνήσεις εξυπηρετούν ή όχι τα συμφέροντα της κυρίαρχης κοινωνικής τάξης του συστήματος ??
Και ποιά είναι αυτη η κυρίαρχη τάξη ?

Άρα υπάρχει καμια περίπτωση, οι κυβερνήσεις να έρθουν σε αντιπαράθεση με την τάξη που εξυπηρετούν ?

Αυτές είναι οι ερωτήσεις που χτυπούν στην ρίζα του προβλήματος και στην ουσία της σημερινής ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!!!

Για να μπορέσουμε κάποτε να ζήσουμε σε ένα σταθερό, ανθρώπινο και οικολογικό περιβάλλον, θα πρέπει καταρχας εμείς σημερα να πραγματοποιήσουμε μια αληθινή
ανατροπή ......

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο θέμα, ποιά κοινωνική τάξη βρίσκεται στο τιμόνι της εξουσίας !!

Ώστε κάποια στιγμή να καταργησουμε και την ΕΞΟΥΣΙΑ ως θεσμό...

Αυτα τα ολίγα προς το παρόν.....
Συνέχισε Επίκουρε
Κάνεις πολύ καλή δουλειά...


redfly2.blogspot.com
Απάντηση
 
 
-1 # Η κατάλυση του Ευρωπαϊκού Πολιτισμούgrsail 10-12-2009 23:17
Η χώρα μετατρέπεται σε ένα μεγάλο εργαστήρι για την πλέον αδίστακτη εφαρμογή νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Τιμωρείται "παραδειγματικά" για να βλέπουν και οι άλλοι Ευρωπαϊκοί λαοί τι τους περιμένει άν δεν είναι "καλά παιδιά" ...

Όλοι σχεδόν οι Έλληνες έχουμε εμπεδώσει πια το πρόβλημα του ελλείμματος και το δημόσιου χρέους. Κανείς όμως δεν μας πληροφορεί για το πιά συγκεκριμένα μέτρα θα υλοποιηθούν ώστε να βρεθεί διέξοδος. Κανείς δεν μας πληροφορεί από ΠΟΙΟΥΣ (ΠΟΙΟΥΣ;-) δανειζόμαστε και ΠΟΙΟΣ καθορίζει τους όρους ...

Οι ΕΝΤΕΛΩΣ ανεξέλεγκτες κεντρικές τράπεζες της Δύσης (των ΗΠΑ και της ΕΕ) και οι διάφοροι σκοτεινοί ΟΙΚΟΙ 'αξιολόγησης' βάλθηκαν να εκθεμελιώσουν τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό και τις κατακτήσεις του που αφορούν στον άνθρωπο !

Βαδίζουμε προς τον ολοκληρωτισμό !
Απάντηση
 
 
-2 # ΚΩΣΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ- ΙΩΑΝΝΙΝΑ 11-12-2009 12:10
Αγαπητέ Επίκουρε.Σε παρακολουθώ καιρό και σε συγχαίρω.
Αν μέσα από τις κοινωνικές εντάσεις που πιστεύω ότι θα υπάρξουν, άν λέω,υπάρξει μετακίνηση του κόσμου προς την ευρύτερη αριστερά δίνοντας της αρκετή δύναμη,τι θα μπορέσει να κάνει? Είναι αυτό μία ελπίδα ? Τι περιθώρια έχει πλην της ολικής ανατροπής? Εν πάσει περιπτώσει πως μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο η αριστερά σήμερα?
Απάντηση
 
 
-2 # Επίκουρος 11-12-2009 14:45
Μέχρι η αριστερά να γίνει ξανά αριστερά, με επίκεντρο τον άνθρωπο, η αριστερά δεν με ενδιαφέρει. Πιο ελκυστικό βρίσκω την δημιουργία μιας νέας καθαρής και όχι κουρασμένης ιδεολογίας με επίκεντρο ακριβώς αυτό. Το άτομο.
Διότι αριστερός αγαπητέ δηλώνει σήμερα έως και ο Λάκης Λαζόπουλος που ξημεροβραδιάζεται στο Κολωνάκι, στα μπιστρό, στα σαλέ και στα κότερα.
Αντιλαμβάνεστε...
Φιλικά,
Απάντηση
 
 
-4 # redfly 11-12-2009 19:08
Τελικά Επίκουρε, καλύτερα να μεινεις στα οικονομικά ...ΜΟΝΟ !

Γιατί στα πολιτικά δυστυχώς είσαι σκράπας !

Τι σημαίνει δηλαδή το σχόλιό σου "πως αριστερός δηλώνει ακόμα και ο Λαζόπουλος που ξημεροβραδυάζεται στο Κολωνάκι" ?

Αριστερός για εσένα σημαίνει φτωχός ?
Πόσο επιφανειακή άποψη και επικίνδυνα προβοκατόρικη (άθελά σας ευχομαι) έχετε ορισμένοι για το τι σημαίνει "Αριστερός" ??

Αριστερός θεωρείται ο άνθρωπος που προβλέπει πριν απ'όλους, προς τα που βαδίζει η κατάσταση της κοινωνίας και προσπαθεί να επισημάνει τις απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε η κοινωνία να εξυπηρετεί τον άνθρωπο και μόνο !

Καταρχάς οι αριστεροί είναι υλιστές ! Άρα αγαπάνε την ύλη.......
ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΥΛΗ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΞΙΣΟΥ !!!!

Αυτό δεν σημαίνει πως ο κάθε Αριστερός απαγορευεται να έχει πλούτη....φυσικά οταν τα βγάζει απο τίμια εργασία !

Που κολλάει λοιπόν η χριστιανική ταπεινότητα που εσύ περιμένεις απο τους αριστερούς ?

Τι σόι πολιτική ανάλυση καφενείου είναι αυτή ?

Μην χρησιμοποιείτε τα ίδια λαϊκιστικα παραδείγματα που χρησιμοποιεί ο κάθε λαοπλάνος φασίστας !!

Γιατί τελικά στηρίζεις περισσότερο απ'οτι νομίζεις το ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ !

Εαν θεωρείς πως η Αριστερά σφάλλει τοτε να το αναδείξεις με τον ίδιο τρόπο , όπως αναδεικνύεις όλα τα οικονομικα σου θέματα !! ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ και "ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ".....

Σε κάποιο άλλο θέμα είχες στείλει μια απάντηση σε μένα, πως η Κίνα και η Ινδία έχει Κομμουνισμό.... Δεν μπήκα στην διαδικασία να απαντήσω γιατι μου φάνηκε ανούσιο......

Πολύ απλά γιατι κατάλαβα πως δεν ξέρεις καν τι είναι ο Κομμουνισμός !!

Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το Καπιταλισμό που διαχειρίζεται ένα Κομμουνιστικό (κατ'ονομα μονο) Κόμμα, απο ένα σύστημα που δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα .......

Μάλλον εσύ στο μυαλό σου έχεις τον Κομμουνισμό ως κάτι που μοιάζει με τον κακοχωνεμένο Σοσιαλισμό της Σοβιετικής ¨Ενωσης !

Δυστυχώς όχι μόνο εσύ !!!
Απάντηση
 
 
+2 # περί αριστερώνdionysis 11-12-2009 19:51
Φίλε redfly,

νομίζω ότι ο συλλογισμός σου περί του ποιος θεωρείται αριστερός και οπιος όχι, κάπου χάσκει κι εξηγούμαι: αναφέρεις πως οι κουμουνιστές "ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΥΛΗ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΞΙΣΟΥ !!!!" και μέχρι εδώ πάμε καλά. Σήμερα όμως έχουμε να κάνουμε με μια κατάσταση που οι λίγοι απολαμβάνουν τα πολλά, υφαρπάζοντας είτε άμεσα είτε έμμεσα αυτά που ανήκουν και στους υπόλοιπους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση του Λαζόπουλου (και του Λαζόοπυλου, δεν είναι προσωπικό το θέμα), πρέπει να αναρωτηθούμε αν θα μπορούσαν όλοι να ζήσουν με τον τρόπο που ζει ο Λαζόπουλος. Επειδή η απάντση είναι προφανώς όχι, τότε όσο ωραία και να τα λέει και να τα σκέφτεται, η ουσία είναι πως ζει κι απολαμβάνει εις βάρος άλλων κι αυτό δε μου ακούγεται και πολύ κουμουνιστικό (ή μήπως είναι ο κουμουνισμός όπως τον έχουν ζήσει όλες οι κουμουνιστικές χώρες μέχρι σήμερα?).

Συντροφικά.
Απάντηση
 
 
-4 # redfly 11-12-2009 21:08
Καταρχάς απαντω στο Διονυσιο.....

Εαν στον ορισμό που έδωσα διαφωνείς παρακαλώ να δώσεις κάποιον ορισμό εκ μέρους σου... για να δω και τι εννοείς !!

Καταρχάς προσωπικά δεν με νοιάζει για τον Λαζόπουλο, γιατί ο Λαζόπουλος είναι άλλου είδους ιστορία .....
Εγω έκανα κριτική για το πως ο συμπαθείς κατα τα άλλα μπλογκερ Επικουρος, θεώρησε πως μπορεί ο ίδιος να κρίνει απο την τσέπη του άλλου εαν είναι ή όχι αριστερός !!!!

Λες πιο κάτω..... "πρέπει να αναρωτηθούμε αν θα μπορούσαν όλοι να
ζήσουν με τον τρόπο που ζει ο Λαζόπουλος. Επειδή η απάντση είναι προφανώς όχι......"

Η απάντηση ούτε είναι προφανείς, ούτε είναι όχι !!!
Έχει γίνει κάποια μελέτη σήμερα, ποιούς και κατα πόσο μπορεί να τροφοδοτήσει ο πλανήτης με αγαθά, ώστε να ζουν όπως ο Λαζόπουλος ?
Εδώ η απάντηση είναι προφανώς , ΟΧΙ !
Άρα δεν το ξέρουμε εαν μπορούν ή όχι να ζουν όπως ο κάθε Λαζόπουλος !

Αλλά αυτό δεν έχει σημασία.....
Σημασία έχει πως ο πλανήτης μπορεί σίγουρα να θρέψει τους πάντες και να τους δώσει τα απαραίτητα για την επιβίωση, και όχι μόνο .......

Αρκεί να καταργηθεί η ατομική περιουσία και η οποιαδήποτε "δεσμευνομενη" περιουσία !
Αυτό είναι το ζουμί , που κανείς δεν θέλει να ακουμπήσει ..... ούτε ο Επίκουρος !

Αλλά αυτό για να γίνει θέλει σοβαρές ανατροπές.....

Τώρα πάμε στο θιγμένο Επίκουρο, που κρίνει πως είμαι αρκετά νέος και επιθετικός !

Καταρχάς Επικουρε ούτε νέος πολύ είμαι ουτε επιθετικός.....Δεν μπορώ να καταλάβω καν γιατι θιχτηκες !

Το ότι είσαι σκράπας στην πολιτική φαίνεται...και απορώ που διαμαρτύρεσαι......
Δεν τον θεωρώ κακό, αλλά το θεωρώ σοβαρή έλλειψη, ειδικά όταν στήνει κάποιος ένα μπλογκ, το οποίο προσπαθεί να αναδείξει τα προβλήματα του συστήματος !

Δεν σε αποκάλεσα φασίστα Επικουρε, είπα μην χρησιμοποιείς τα επιχειρήματά τους !
Εσύ κατα τα άλλα δεν έχεις απαντησει σε κανένα ερώτημά μου αλλά έβγαλες έναν απιστευτο οχετό που μου δείχνει στην ουσία έναν φοβισμένο και μπερδεμένο ανθρωπο !
Μπορεί να κάνω και λάθος.....

Σεβασμό έχω προς το Μπλογκ σου και το έχω αποδείξει σε αρκετές περιπτώσεεις.
Αναρωτιέμαι όμως, εσύ είσαι έτοιμος να δέχεσαι κριτική και να την συζητάς ??
Ή μήπως δεν είσαι ?

Τι είδους σχόλια θες ωστε να μην σε δυσαρεστούμε ?
Κενά σχόλια του τύπου "μπράβο , συνεχισε", που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στην συζήτηση ?
Εκτός εαν δεν γουστάρεις συζητηση οπότε κλείδωσε τα σχόλια, να γραφεις μονος σου και να μην απανταει κανείς κακός σαν και μενα !!!

Όσο αναφορά προβοκάτορες και πρακτοριλίκια , θεωρώ πως σε αυτα δεν δεχομαι υποδείξεις μιας και τα αντιμετωπίζω , χρόνια ολόκληρα !!!
Ευχαριστώ πάντως.....

Να ήξερες μόνο , πόσο προσέβαλλες με το σχόλιο σου περι Αριστερών, έναν άνθρωπο σαν και εμένα, και πόσο συνεχίζεις να τον προσβάλλεις .....
Απο αυτό και μόνο επιμένω στο χαρακτηρισμό σκράπας στην πολιτική !
Οι υπόλοιποι χαρακτηρισμοί δεν μου ανήκουν !
Απάντηση
 
 
0 # dionysis 11-12-2009 21:54
Στον ορισμό που δίνεις όπως σου έγραψα και προηγουμένως, κατά βάση συμφωνώ. Επίσης, συμφωνώ στο ότι ο πλανήτης έχει τη δυνατότητα να θρέψει και να καλύψει τις βασικές ανάγκες όλων μας. Όταν αναφέρομαι όμως στον κάθε Λαζόπουλο, αναφέρομαι σε άτομα που καταναλώνουν πολύ περισσότερο από αυτό που τους αναλογεί κι αυτές οι εξαιρέσεις τέτοιων ατόμων στο Δυτικό κόσμο είναι ελάχιστες. Ο πλανήτης αυτή τη στιγμή είναι πέρα από τα όρια του, για να ικανοποιηθούν οι "ανάγκες" ενός, ας πούμε, 30% του πληθυσμού του. Από κει και πέρα δεν μπορώ να καταλάβω τί είδους μελέτη πρέπει να κάνει κάποιος για να αποδείξει τα αυτονόητα: πολύ απλοϊκά, αυτό το 30% που χρησιμοοποιεί όλους τους πόρους του πλανήτη πρέπει να μειώση την κατανάλωση που κάνει ώστε να μπορέσει και το υπόλοιπο 70% να ζήσει με αυτά που του αναλογούν. Και για να επανέλθω στο και στον Χ Λαζόπουλο και στο αν καταναλώνει περισσότερα από αυτά που του αναλογούν, προσπάθησε να φατναστείς μία Ελλάδα με 10.000.000 κότερα, 10.000.000 βιλάρες κ.λπ. και πες μου αν αυτά τα αγαθά μπορούμε να τα έχουμε όλοι.

Ωραίες είναι οι θεωρίες, αλλά τις περισσότερες φορές που πρέπει να δούμε το μέρος ευθύνης μας και να τις κάνουμε πράξη σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, σφυρίζουμε αδιάφορα. Αυτή είναι για μένα η καυτή πατάτα.
Απάντηση
 
 
-1 # Καλά όλα αυτά, ελπίζω να σε ακούει ο Γίωργοςsouhdos 12-12-2009 02:40
Γεια σου Επίκουρε που πέρασες σε προτάσεις!
Καλες δε λέω αλλα δέ νομίζω οτι η κυβέρνηση έχει τη θέληση να το κάνει. Οι περισσοτεροι πολιτικοί περνάνε απο δραματική σχολή μάλλον για να κατεφέρνουν να παίζουν θέατρο για τόσα χρόνια. Όμως ο κόσμος αρχίζει να βαριέται το έργο των μεγάλων θεάτρων και τα αλλα θέατρα που υπάρχουν (ΚΚΕ, ΣΥΡΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ) δεν παίζουν καλές παραστάσεις.

Αναρωτιόμουν αν η εκάστοτε κυβέρνηση ξέρει τις βασικές υποχρεώσεις της απέναντι σε _όλη_ τη χώρα και όχι μόνο στους ψηφοφόρους της. Το γράφει πουθένα στο σύνταγμα οτι το κοινό συμφέρον - παρόν και μελλοντικό, ιδιαίτερα μελλοντικό, των παιδιών μας! - ειναι η πρωταρχική υποχρέωση της εκάστοτε κυβέρνησης ; Δε ξέρω για να πώ την αλήθεια.

Αν υπήρχε κατι τέτοιο στο σύνταγμα μπορεί να υπάρξει νόμος που να μείωνει τις αποδοχές/επιδόματα/κλπ των πολιτικών ανάλογα με το έργο τους; Αν κύριε έχεις γνώση των υποχρεώσεων σου σαν βουλευτής
, υπουργός πρωθυπουργός, και υπάρχει πιθανότητα να χάσεις κάποια κομματια της πίτας που που ορέγεσαι κατα την προεκλογική περιοδο, θά παίξεις θέατρο ή θά κάνεις τη δουλεία σου;

Το λυπηρό είναι οτι δεν είναι στην ανθρώπινη φύση να υποστηρίζει κάποιος κάτι που να υπονομέυει τα συμφέροντά του ιδίου. Όποτε είμαι απαισιόδοξος οτι δεν θα γίνει τίποτα απο τα προτεινόμενα οπως και εύστοχα το παρατήρησε και κάποιος άλλος στα σχόλια. Καμιά κυβέρνηση επίσης δε θα προχωρήσει σε απόδοση της εξουσίας στο λαό κατευθείαν.

Το παραπάνω σχόλιο για την αθρώπινη φύση δεν ισχύει για τους προγόνους μας που αψήφισαν τους κινδύνους, και θυσίασαν τη ζωή τους(υπέρτατο προσωπικό συμφέρον) για να σώσουν την πατρίδα μας απο ζυγους και κατοχές για να είμαστε σήμερα μια ελεύθερη χώρα. Οπότε υπάρχει ενα παράθυρο ελπίδας αλλά δυστυχώς ο περισσοτέρος κόσμος δε καταλαβαίνει οτι η οικονομικός ζυγός των πιστωτών μας είναι παρόμοιος με το στρατιωτικό ζυγό. Το καταλαβαίνουν μόνο οι φτωχοί, άστεγοι, υπερχρεωμένοι.

Νομίζω ότι στη χώρα μας υπάρχει μια κριτική μάζα ανθρώπων που επωφελούνται απο την εκάστοτε κυβέρνηση γι αυτό το θέατρο κράτησε 30 χρόνια. Η κατάσταση όμως δεν είναι βιώσιμη! Η κριτκή μάζα μειώνεται όσο βλέπει τη τσέπη της να αδείαζει. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και το παιχνίδι τελείωσε οπως σωστά επισήμανες σε προηγούμενο άρθρο σου.

Πως μπορέι ο καθένας απο εμάς με μικρές αλλαγές στη ζωή του να αλλάξει μια χώρα σε βάθος χρόνου; Γιατι κακά τα ψέμματα οι αλλαγές αυτές θα πάρουν καιρο. Ακούω συχνά το κλασσικό σπορ των Ελλήνων που και εγώ το κάνω (δεν βγάζω την ουρά μου απ έξω), τον ωχαδελφισμό. Πως μπορείς να αλλάξεις την νοοτροπία του κάθε Έλληνα ωστέ να πεί: Ναι μπορώ και εγώ μαζί με αλλους να αλλαξουμε τη χώρα. Αρκεί να κάνω κάτι έστω και μικρό. Γιατι σε άλλες χώρες αυτο περναέι τόσο ευκόλο στον κόσμο; Χαρακτηριστικό παραδειγμα είναι η ανακύκλωση: με απλά συνταγές (ρίχνεις το κουτάκι της κοκα κολας στο κάδο ανακύκλωσης) ο κόσμος έχει κάνει άλματα στον τομέα αυτό.

Φιλικά!
Απάντηση
 
 
+1 # re: Καλά όλα αυτά, ελπίζω να σε ακούει ο ΓίωργοςARGYRIS ILIAS 12-12-2009 04:47
H πόλις ξαμολύθηκε σαν πουλί σε στεριές και θάλασσες...
Μα κανείς θνητός, κανείς θεός, δε μιλά για την κόρη της,
την πολιτική, την πήρε ο Αλέξανδρος.
Φθάνοντας στο παλάτι του Χάρου, αυτός
απαίτησε να φύγει το μίασμα της πόλης - οι πολιτικοί - ,
αυτοί που οδήγησαν πολιτική και Αλέξανδρο στον Άδη.
Δεν είναι καιρός για λύπες δεν είναι καιρός για σχόλη...
...και ο θάνατος δεν βρήκε σχόλη,
και σκόρπισε γιορτή στη πόλη !!!!
Χριστούγεννα χωρίς πολιτικούς
πολιτική για ορφανούς.
Όλοι μαζί ας γιορτάσουμε τη γέννηση των νεκρών πολιτικών.
Απάντηση
 
 
+2 # ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ 13-12-2009 00:54
H Iστορια θα πρεπει να ξαναγραφει απο ανθρωπους που αγαπουν και σεβονται αυτο που ονομαζεται ΠΑΤΡΙΔΑ.Θα προτεινα να διαγραφεις προσβλητικα κι εμετικα σχολια οσων χρησιμοποιουν την ασπιδα ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ για να επιβαλουν το ΦΑΣΙΣΜΟ της ΨΥΧΗΣ τους.


Πιστευω οτι ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ των ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ειναι ο χειροτερος...
Απάντηση
 
 
+3 # Guest 13-12-2009 00:59
Φίλε,
Άσε το moderating σε μένα.
Δεν είναι του ύφους μου οι διαγραφές.
Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν όταν πειστούν για τις καλές σου προθέσεις. Μην χρησιμοποιείτε την λέξη φασισμός έτσι εύκολα. ΣΑΣ ΠΑΡΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ.
Απάντηση
 
 
+1 # Theo 14-12-2009 15:38
Τελικά μερικοί δεν έχουν τον θεό τους.

Κατηγορούν (ως δούρειοι ίπποι ίσως?) το υπάρχον οικονομικοπολιτικό σύστημα, αλλά απο την άλλη δαιμονοποιούν οποιαδήποτε άλλη ιδεολογική κατευθυνση , έτσι ώστε να μπερδεψουν απόλυτα τους αναγνωστες και να τους οδηγησουν στον απολιτικ ευνουχισμό !


Για πες μου Επικουρε και εσύ λοιποι χειροκροτητες των απόψεων του Επίκουρου, ποιά είναι η πρόταση σας για το μέλλον ?

Είναι η αποχή απο τα πολιτικά δρώμενα ?
Ο ακτιβισμός των (πληρωμένων δεν ξέρω και εγώ από ποιούς μεγαλοκαπιταλιστές) Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ?
Η Οικολογία άνευ πολιτικοποίησης και άνευ ουσίας ?

200 χρόνια Καπιταλισμός δεν κατάφερε να λύσει τα προβλήματα της ανθρωπότητας, αλλά αντιθέτως οδήγησε το 80% του πλανήτη στην εξαθλίωση .

Κι όμως επιμένετε να μην θέλετε να σπάσετε τις αλυσίδες σας, γιατι τις εχετε πλεον αγαπησει.

Για αυτό είστε άξιοι της μοίρας σας και θα τρίβετε τα μάτια σας με αυτά που έρχονται.
Απάντηση
 
 
0 # Επίκουρος 14-12-2009 15:42
Aν μας έλεγες και σε ποιος αναφέρεσαι καλά θα ήταν.
Αν αναφέρεσαι στο site αυτό ατύχησες.
Φιλικά,
Απάντηση
 
 
+4 # wizzardemperor 14-12-2009 17:53
Καλά ρε παιδιά , τόσο καιρό ο επίκουρος ήταν "καλός" , αλλά με το που τόλμησε να "αγγίξει" την αριστερά έγινε "δούρειος ίππος του καπιταλισμού" ???

Όταν ρωτάς την άποψη κάποιου, πρέπει να έισαι έτοιμος να την ακούσεις και να την αντικρούσεις με επιχειρήματα , όσο απαράδεκτη κι άν σου φανεί αυτή .

Σέβομαι την δουλειά του επίκουρου και τον κόπο που καταβάλλει για να συγκεντρώσει στοιχεία , τον διαβάζω , προβληματίζομαι , αλλα δεν θα τον ανακυρήξω ούτε σωτήρα , ούτε προδότη .Θα διαβάσω , θα σκεφτώ κι αν δεν καλυφθώ, θα προχωρήσω παρακάτω . Το ίδιο θα πρότενα και σε εσάς παιδιά .

Αυτά , για να κρατήσουμε κι ένα επίπεδο στην κουβέντα ...

A!! Τα συγχαρητήριά μου για το άρθρο !!
:-)
Απάντηση
 
 
+1 # Theo 14-12-2009 19:06
Μια στιγμούλα .....

Ο αυτοκρατορικός μάγος, θέλει να κρατήσουμε ένα επίπεδο.
Μάλιστα !

Και πως κρατάς το επίπεδό σου σύμφωνα με τον αυτοκρατορικό μάγο ?
Όταν απλά συγχαίρεις τον αρθρογράφο χωρίς να μπορείς να σχολιάσεις το οτιδήποτε?

Άρα κατευθείαν δαιμονοποιούμε την οποιαδήποτε αρνητική κριτική !

Ύστερα, μας μιλάει για επιχειρήματα!

Θεωρώ πως έκανα ορισμένες ερωτήσεις και δεν βλέπω να δεχτηκα απάντηση, όπως επίσης και κάποιος άλλος πιο πάνω, έκανε ορισμένες πολύ πικάντικες ερωτήσεις.....

να υποθέσω ότι ήταν πολύ βαριές για το "επίπεδο" σας ?

Πιο λοιπόν είναι το επίπεδό σας ?
Εφάμιλλο με το επίπεδο των ανθρώπων που ντύνονται γουρουνάκια έξω απο την σύνοδο της Κοπενχάγης και διαμαρτύρονται τάχα μου ψήνοντας μπριζόλες και διοργανώνοντας παρτάκια ?

Και αναρωτιέσαι Επίκουρε σε ποιούς απευθυνομαι ?
Είδες, επιβεβαιώθηκα κατευθείαν απο τον πρώτο σχολιαστή που μπήκε να υπερασπιστεί τον πνευματικό του πατέρα...

Άραγε Επίκουρε , είσαι ευχαριστημένος απο το "επίπεδο" των σχολίων, εαν εξαιρέσεις μερικούς "κακόβουλους" σαν και εμένα ή τον Redfly πιο πάνω ?

Βέβαια ο αυτοκρατορικός μάγος εντόπισε το πρόβλημα.. Έθιξε λέει ο Επίκουρος την Αριστερά !

Ρωτάω λοιπόν τον αυτοκρατορικό μάγο...
Τι θεωρείς εσύ ως Αριστερά και τα βάζετε όλα σε ένα μπόγο ?
Πως θεωρείς ότι είναι άποψη ένα κακοχωνεμένο σχόλιο με αρκετή δόση λασπης ?

Και τελευταία 2 ερωτηματα, (αν και θεωρώ πως δεν θα απαντηθεί κανένα).....
σε όλους...

Α) Ποιά είναι η κοινή ρίζα του προβλήματος σε ζητήματα όπως η συστημική κρίση, το έγκλημα, η διαφθορά, η εξαθλίωση της ανθρωπότητας, οι πόλεμοι, η οικολογική καταστροφή.........?? Ποιά ?

Β) Εαν θες να επιλύσεις πραγματικά το πρόβλημα, χτυπώντας στην ρίζα, τι πρέπει να γίνει , τι πρεπει να καταργηθεί, ή τι πρέπει να υπερβούμε ?
Τι θεωρείτε ως μέγιστο μειονέκτημα της σημερινής κοινωνικής οργάνωσης ?

Αυτά τα ολίγα, φιλικά πάντα !
Απάντηση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση